4 Mart 2020 Çarşamba

Enerji Kimlik Belgesi Nereden Alınır


Kanunen zorunlu hale getirilen enerji kimlik belgesi, son dönemlerde daha fazla araştırılmaya başlandı. Enerji Verimlilik Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, yaşam alanlarında enerji kimlik belgesi alımı gerekli durumuna geldi.
  Zorunluluğun yanı sıra, konutlar açısından sağladığı faydalar göz önüne alındığında, avantajlı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Kanuni kriterlerin yerine getirilmesi ve avantajlardan yararlanmak için enerji kimlik belgesi nereden alınır konusu insanlar tarafından araştırılan hususlardan birisi. Enerji kimlik belgesinin nasıl alınacağıyla ilgili tüm ayrıntıları araştırdık.
  Enerji Kimlik Belgesi Nereden Alınır?
  Zorunlu hale getirilen ve avantajlarıyla ön plana çıkan enerji kimlik belgesi, yetki verilen kurumlara başvurularak alınır. Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bu kurumlara başvurulduktan sonra, belge için gerekli işlemler başlatılır.
  Yetki belgesi bulunan mühendis ve mimarlar aracılığıyla yapılan test çalışmaları, enerji kimlik belgesinin zeminini oluşturur. Enerji kimlik belgesi nereden alınır sorusunu, EKB uzmanları olarak adlandırılan bu firmalardan almak mümkün.
  Yasal zemin üzerinde hizmetlerini sunan firmalardan alınan bu belge, A ile G sınıfı arasında verilebilir. Binanın yeterli düzeyde olması, enerji tasarrufunu sağlaması A sınıfı enerji kimlik belgesini almasını sağlayabilir. Kimlik belgenizi almak için uzmanlara danışmanız ve fikir sahibi olmanız sizin için avantaj oluşturacaktır.
  Enerji Kimlik Belgesi Almanın Artıları
  Enerji kimlik belgesi alma durumu, tüm yerleşim alanları için zorunlu hale getirildiğinden, binaların sahip olması artık bir gerekliliktir. Enerji kimlik belgesi, sadece belge maksadıyla görülmemeli, aynı zamanda, kişilerin tasarruf yapabilmesi için bir kimlik olduğu benimsenmelidir.
  Kimliğin alınmasıyla birlikte, binalarda var olan enerji sorunları öğrenilerek düzeltmeler yapılabilir. Örneğin, binanın izolasyonu yoksa, enerji kimlik belgesi sonra bu yapılarak, enerji harcaması maksimum düzeyde azaltılabilir.
  Enerji Kimlik Belgesi Almak İçin Bazı Nedenler
  Yasal olarak zorunluluk haline getirilen enerji kimlik belgesine, zorunlu olduğu için alınmalı düşüncesiyle yaklaşılmamalı. Zira, enerji kimlik belgesi almak için artı yönde birçok neden olabilir. Bu nedenleri sıraladığımızda, nasıl katkı alınabileceği rahatlıkla öğrenilebilir. Yukarıda enerji kimlik belgesi nereden alınır alanında belirttiğimiz üzere başvurunu yapabilir, sizde avantaj sağlayabilirsiniz.
  - Enerji tasarrufu yapılmasını sağlar. Gelecek nesillere dünyanın sınırlı enerji kaynaklarının sağlanması için çok önemlidir.

 - Bina içerisinde enerji tasarruflarının yapılmasını sağlar. Enerji kimlik belgesi, bir yandan binanın sahip olduğu eksiler ve artılar toplamıdır. Bu sayede bina içerisinde oturan kişiler, fatura konusunda özellikle kış dönemlerinde daha rahat davranabilirler. Çünkü bu sayede alınacak önlemler, faturaların önemli ölçüde inmesine yardımcı olacaktır.
  - Bina dairelerinin satışı ve kiralanmasına olumlu anlamda katkı sağlar. Enerji kimliği belgesi alanında oluşmuş bilinç sayesinde, insanlar tasarruf eden binalara yerleşmeyi daha fazla önemser duruma gelmişlerdir.
  Enerji Kimlik Belgenizi Almayı Unutmayın!
  Enerji kimlik belgesinin sağladığı avantajlar, binanın eksiklerinin tamamlanmasıyla sınırlı değildir. Oluşan bilinç sayesinde Türkiye'nin ülke olarak daha çok tasarruf yapmasına olanak tanır. Enerji kimlik belgenizi almadıysanız, hemen almayı unutmayın, kendinize ve geleceğe önemli bir yatırım yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder