10 Mart 2020 Salı

Ahşap Merdiven Montajı Nasıl Yapılıyor?

 İstanbul ahşap merdiven sektörü içinde yerini alan çok sayıda firma bulunmakta olup bu firmaların sektöre sundukları ahşap merdiven tasarımları kullanıcıların beğenisini topluyor. Bir kattan başka bir kata erişimi sağlayan merdiven sistemleri ile ilgili son model mimari tasarımlar kullanıcıların mekanlarındaki atmosferlerinin değişmesine de yardımcı olmakta. Kullanıcıların birçoğunun merdiven olarak ahşap merdiven tercih ettiği son günlerde sunulan ahşap merdiven modelleri ile tarz yakalamak mümkün olabilmekte. Geleneksel anlamda ahşap merdivenlerde ahşap korkuluk ve ahşap aksamlar tercih edilirken son günlerde bunlar yerini krom ve cama bırakmış durumda. Hal böyle olunca gelenekçi olmanın dışında ve yenilik tercih eden çok sayıda insan farklı malzemeden üretilmiş aksamları tercih edebiliyor. Tamamen kullanıcının tercihine ve beğenisine kalmış olan bu tercihleri çeşitlendirmek te mümkün olabilmekte. Hatta farklı ihtiyaçların giderilmesi için aksesuar eklemek çıkarmakta mümkün olabiliyor. Ahşap merdiven fiyatları da aynı doğrultuda çeşitlendirilebilmekte. Genellikle merdivenin malzeme kalitesi ve modeli doğrultusunda değişen fiyatlar kullanıcıların memnuniyetini sağlıyor.
           
 İstanbul Ahşap Merdiven Sektörü

            İstanbul çok sayıda sektörde öncü olduğu gibi İstanbul ahşap merdiven sektöründe de öncülük yapmakta. Sadece yurt içi modelleme yapmamakta olup sektör içinde yurt dışına montaj ve kurulum sağlayabilen çok sayıda firma bulunuyor. Ayrıca sektör içinde yerini alarak Türk geleneksel ahşap merdiven tasarımlarını yurt dışına taşımayı başaran firmalar bulmakta mümkün olabilmekte. Tabi ki Türkiye’de de geleneksel modelleri tercih edenler bulunmakta olup bu modellerin montaj ve tasarımını sağlayan firmalar İstanbul piyasasında da yerini almış durumda. Ev içi ahşap merdiven modellerinin yanı sıra iş yerleri için de ahşap merdiven tasarımı yapılabilmekte olup bunların montajı9 da oldukça kolay bir şekilde yapılabilmekte.
           
 Ahşap Merdiven Montajı

            Ahşap merdiven montajı yapılmadan önce ev ya da iş yerine gidilerek montaj yapılacak mekan ile ilgili bir ön araştırma yapılması ve ölçü alınması bir gereklilik. Firma bu işlemden sonra seçilen ahşap merdiven detayını kurulum yapılacak mekanın ölçülerine oturtarak bir detay hazırlıyor. Detaylar hazırlandıktan sonra tüm ayrıntılar incelenerek son hali veriliyor ve müşteriye sunuluyor. Hatta bazı firmalar tarafından elde edilen detayın evin fotoğrafları üzerine yerleştirilerek canlı olarak gösterilmesi de mümkün olabilmekte. Müşteriye sunulan detay üzerinden müşterinin eksik ya da değiştirmek istediği noktaların tespiti sağlanarak bu noktaların düzeltilmesi sağlanıyor. Müşteri ile detay konusunda anlaşma sağlandıktan sonra ise üretim aşamasına geçiliyor.

            Merdiven detaylarının tek tek üretildiği ve mekanda birleştirildiği bir montaj aşaması o andan itibaren başlamış oluyor. Montaj sırasında detay üzerinden numaralandırılmış parçalar adeta bir pazıl gibi birleştirilerek son rötuşlar veriliyor. Bundan sonra ise kullanıcının beğenisine sunuluyor. Oldukça kısa süreler içinde montajı sağlanabilen ahşap merdivenlerin seçimi yapılırken güvenilir ve alanında isim yapmış firmaların tercih edilmesi tüm bu ayrıcalıkların elde edilmesi için önem taşımakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder