3 Mart 2020 Salı

Ahşap Merdiven Kullanımı Nasıl Olmalıdır


Ev içi tasarımlarında ahşap merdivenler uzun yıllardan beri kullanıldığı gibi modern ev dekorasyonlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun en önemli nedeni ise şık ve sade bir görünüme sahip olmasıdır. Bu yapısı itibariyle her türlü ev dekorasyonuna rahatlıkla uyum sağlayabilmektedir. Teraslı, villa, dubleks gibi merdiven ihtiyacı olan geniş yapılı evlerde sıklıkla ahşap merdiven kullanılmaktadır.

 Ahşap Merdiven Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

            Modern ev dekorasyonu yapacak kişiler, ahşap merdiven seçimi yaparken bazı detaylara dikkat etmelidir. Bu detayların başında ev için kullanılacak olan ahşap merdiven modelleri seçimi gelmektedir. Her evin yapısına uygun olan ahşap merdiven modeli farklıdır. Bu seçim kişinin tarzına ve evin yapısına uygun olacak şekilde yapılmalıdır. Modern bir ev dekorasyonuna uygun merdiven seçilmek isteniyorsa merdivenin ve evin yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı merdivenler düz bir görünüme sahipken bazı merdivenler sarmal bir yapıya sahiptir. Geniş yapılı evlerde genellikle sarmal yapıya sahip ahşap merdivenler tercih edilmelidir. Böylece hem daha estetik bir görünüm elde edilecek hem de merdivenin kapladığı alan azalmış olacaktır. Bunun yanı sıra modern ev dekorasyonlarına tam olarak uyum sağlayan farklı dizayna sahip ahşap merdivenler de bulunmaktadır. Modern ve farklı tasarıma sahip olan ahşap merdivenler, modern ev dekorasyonu için daha uygun olacaktır. Estetik açısından daha iyi bir görünüme sahip bu merdivenler, boşluklu veya şekilli bir yapıya sahip olabilmektedir.

            Modern ev dekorasyonlarında kullanılan ahşap merdiven fiyatları ise modelden modele değişiklik göstermektedir. Modern tasarıma sahip modellerde fiyat artışı olurken daha sade ve klasik tasarıma sahip olan ev içi ahşap merdiven daha düşük fiyata sunulmaktadır. Tasarımın yanı sıra merdiveni oluşturan malzeme de fiyatı etkileyen önemli bir unsur olmaktadır. Kullanılan malzemenin kalitesi fiyatı doğrudan etkilemektedir. Tüm bunların dışında merdivenin niteliğini etkileyen birçok unsur da fiyata dahil olmaktadır. Örneğin kullanılan boya, basamak sayısı gibi faktörler buna örnek verilebilmektedir. Genel olarak modern ahşap merdiven fiyatları 1500 TL civarında başlamakta ve çok daha yüksek rakamlara kadar çıkabilmektedir.

 Ahşap Merdivenin Avantajları

            Ahşap merdivenin modern ev dekorasyonunda kullanılmasının birçok avantajlı tarafları da bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ahşap merdivenin uzun ömürlü olmasıdır. Diğer merdiven çeşitlerine göre dayanıklı olan yapısı sayesinde uzun yıllar yeni ve şık görünümünü koruyacaktır. Aksi takdirde eski ve yıpranmış bir görünüme sahip olan merdiven, modern görünümü kaybedecektir. Kolay temizlenebilir yapısı ise modern yaşama uyum sağlayabilecek nitelikte olmasına katkı sağlamaktadır. Ahşap merdiven, genel olarak kolay temizlenebilir bir yapıya sahiptir. Tüm bu kullanışlılık özellikleri bakımından en çok kullanılan merdiven türü olan ahşap merdiven, renk açısından da modern ve sade bir yapıya sahiptir. Renk itibariyle her ev yapısına rahatlıkla uyum sağlayabilmektedir. Modern bir dekorasyon için seçim yapılacağı zaman İstanbul ahşap merdiven konusunda çeşitlilik açısından doğru yer olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder