6 Mart 2020 Cuma

Diş fırçası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

İnsanlar binlerce yıldır yiyecekleri dişlerden temizlemek için diş fırçası kullanıyorlar. En eski diş fırçaları, uçları lifli hale gelebilen bitki saplarından elde edilmişti. Daha sonra kemik, tahta veya fildişi ve hayvan kıllarından diş fırçaları yapıldı. O zamandan günümüze çok yol kat ettik. Bugün diş fırçaları, uçları özel olarak yuvarlatılmış, bakterilerin yerleşimine mümkün olduğunca engel olan ve dişetlerinizi zedelemeyen özel naylon kıllardan üretilmekte olup; dişlerden yiyecek artıkları ile plağı uzaklaştırarak diş çürümelerini ve diştaşı oluşumunu engellemekte oldukça etkilidir.

Diş Fırçası Çeşitleri

İki tür diş fırçası vardır: manuel ve elektrikli. Her iki tip diş fırçası da dişlerinizi temizlemede etkilidir. Ancak elektrikli diş fırçaları etkinlik, kullanım kolaylığı, ideal fırçalama süresi ve baskı miktarını kontrol etme yönünden manuel fırçaların önüne geçmektedir. Cosmodent diyorki Aynı zamanda 12 yaşından büyük çocuklar için eğlenceli olabilir ve manuel diş fırçalarını kullanmada sorun yaşayan kişiler için kullanımı kolay hale getirebilir. Buna karşın manuel fırçalar ise taşıma kolaylığı, fiyat avantajı ve şarj gerektirmemesi ile elektrikli fırçalardan ayrılmaktadır.

Diş fırçalarının kılları çok yumuşaktan serte kadar farklı sertlik derecelerinde olabilir ve çoğu diş hekimi yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanmanızı önerir. Sert kıllar dişetlerinin çekilmesine neden olarak açığa çıkan kök yüzeyi ve diş minesinin erimesine neden olur. Bunun sonucunda dişetlerinde fırçalama sırasında kanama ile birlikte sıcak-soğuk hassasiyeti olabilir.

Hangi tür diş fırçasını kullanırsanız kullanın dişlerinizi günde en az iki kez florürlü bir diş macunu ile fırçalamanız ve diş fırçanızı her 2-3 ayda bir veya daha önce kılları yıprandığında değiştirmeniz gerekir. Güzel ve sağlıklı bir şekilde gülümsemeniz için en uygun diş fırçasını nasıl seçeceğinize dair öneriler için COSMODENT diş hekiminize danışabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder