10 Mart 2020 Salı

Ahşap Merdiven Modelleri


Ev dekorasyonunun en önemli ögelerinden biri olan ve alt katla üst katı birbirine bağlayan bu ürünler, basamaklı ve korkuluklu özellikleriyle üretiliyor. Güvenli bir şekilde yukarı kata çıkmanın en iyi yolu ahşap merdiven tasarımlarıdır. İç mekan dekor çalışmalarının en çok tercih edilen ürünleri içerisinde yer alan bu merdivenler, korkuluk tasarımlarıyla daha şık bir görünüm kazanıyor.

            Evinizin tamamlayıcı dekor çalışmalarından biri olan ahşap özelliğine sahip merdivenler, öz kültürümüzü yansıtan ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan tarihi anlatıyor. Korkuluklardaki oyma sanatı, estetik ve zarif dizayn özellikleri, bu merdivenlerin tercih edilmesinde birinci derecede etkilidir. Bu gün dublex villa seçeneklerinin vazgeçilmez tercihi haline gelen bu çalışmalar, istediğiniz mükemmel görselliği meydana getirmektedir.

 Ev İçi Merdiven Tasarımları Yenileniyor

            Ağacın doğal ve büyüleyici özelliğini merdivenle buluşturan firmalar, bu kategoride birçok ürün meydana getirmektedir. Helezon tipi olan merdivenler, ara boşluğu olmayan ve dairesel çizgilerle yukarı çıkan merdivenlerdir. Kendi etrafında dönen bu merdivenler, genellikle dar alanlarda kullanışlı olmaktadır. Ahşap yanaklı, cam korkuluklu, metal yanaklı ve omurgalı kategorisinde ahşap merdiven çeşitleri bulunmaktadır. Bütün bu korkuluklar ve diğer seçenekler, ev dekorasyon kategorisindeki tasarımlar dikkate alınarak inşa edilmektedir. Ahşap merdiven fiyatları seçenekleri, merdiven için tercih edilen işçilik ve malzeme kategorisi belirleyici rol oynamaktadır. Sağlamlık, estetik ve iç mimari ile uyum konusunda, istediğiniz bütün özellikler bu merdivenlerde bulunmaktadır.

 Her Mekan İçin Özel Tasarımlar Piyasada

            Bu merdivenlerin tasarım işlemlerinde, ilk önemli adım, ölçü alma işi olduğu belirtiliyor. Villa veya benzeri birçok mekan için, merdiven tasarımının tercihi özel olarak gerçekleştirilmektedir. Ahşap merdiven modelleri kataloğu sayesinde, geniş alan veya dar alan seçeneklerine uygun modelleri kolaylıkla tercih edebilir. Helezon ve dar alan merdivenleri, merdiven için yeterli alanın olmadığı yerlerde tercih edilmektedir. Bu modellerde korkuluklar ahşaptır ve basamaklar düzenli bir şekilde yukarı doğru bir düzlem üzerinde kıvrılmaktadır.

            Ara boşluk yoktur ve direkt olarak yukarı bağlanmaktadır. Ara boşluklu modeller, daha çok geniş merdiven alanı olan yerlerde tercih edilmektedir. Boşluklu yerler, seri şekilde çıkma işlemini gerçekleştiremeyenlerin en çok tercih ettiği modeldir. Ev içi ahşap merdiven seçeneklerinde, korkuluk kategorisinde eskiyi hatırlatan nostaljik oyma korkuluklar tercih edilmektedir. Metal alüminyum korkuluklar ve cam korkuluklar, modern dekorasyon tarzı isteyenler için tasarlanmaktadır. Cam, dekorasyonun en önemli konusudur. Bütün dekor çalışmalarına uyum sağlamaktadır.

            Görsel olarak çok güzel bir görüntü oluşturduğu için, ahşap basamaklı cam korkuluklu modeller de tercih edilmektedir. Komple cam çalışmaları da bulunmaktadır. Bu kullanılan camlar kırılmaz özelliklere sahiptir. İstanbul ahşap merdiven kategorisinde tercih edilen bütün modeller, isteğe göre tasarlanabilmektedir. Bu tasarımlarda diğer önemli bir konu merdivenin yatay ve dik özellikleridir. Çok dik merdivenler çok yorucu olur. Bu nedenle bu işin uzmanı ustalar, merdivenin yatay ve dik yapısını özel olarak tasarlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder