6 Mart 2020 Cuma

Ağız ve diş bakım ve temizliğinin rutin aralıklarla yapılmasının önemi

Düzenli, profesyonel diş bakımı ve temizliği dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur. En az 6 ayda bir diş hekiminizi ziyaret etmek önemlidir.
Diş muayenesi iki bölümden oluşur: Muayene ve kontrol ile temizlik.

Diş muayenesinde cosmodent  diş doktorunuz ilk önce çürük kontrolü yapar. Dişlerinizin ara yüzeyinde olabilecek çürükleri tespit etmek için röntgen çekilebilir. Ayrıca plak ve diştaşı kontrolü da yapılır. Plak kremamsı, yapışkan bir bakteri tabakasıdır. Uzaklaştırılmazsa sertleşebilir ve diştaşı oluşmasına sebep olabilir. Plak ve diştaşını ağız çalkalama, gargara yapma, fırçalama ve diş ipi ile çıkaramazsınız. Bu yöntemler sadece yiyecek artıklarını uzaklaştırır. Dişlerinizde plak ve diştaşı birikirse, ağız ve dişeti hastalıklarına neden olabilirler.

Ardından diş etleriniz kontrol edilir. Dişlerinizle diş etleriniz arasındaki boşluklara cep denir. Ceplerin derinliği önemlidir. Cep derinliğini ölçmek için özel bir alet kullanılabilir. Sağlıklı diş etlerinde cep derinlikleri sığdır.

Kontrol, ayrıca dil,yanaklar, dudaklar, damak, boğaz, yüz, baş ve boynunuzun dikkatlice incelenmesini de içermelidir. Bu sayede normal dışı oluşumlar gözlenmeye çalışılır. Ağrısız ve kanamsız şişliklar ile geçmeyen, uzun süre var olan yaralar, kızarıklık gibi renk değişiklikleri kanser belirtisi olabilir. Bu bölgeler kanser tarama cihazı ile ileri yöntemlerle değerlendirilir.

Cosmodent  Ziyaretiniz sırasında dişleriniz temizlenir. Dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak plakların dişlerinizden temizlenmesine yardımcı olur, ancak diştaşlarını evde temizleyemezsiniz.

Temizlik işleminden sonra dişleriniz cilalanabilir. Bu, dişlerinizdeki yüzey lekelerini gidermeye ve aynı zamanda pürüzsüz bir yüzey oluşturmaya yardımcı olur. Son adım diş ipidir. Diş hekiminiz dişleriniz arasındaki alanın temiz olduğundan emin olmak için diş ipi kullanacaktır. Bu düzenli temizlikler sayesinde diştaşları hacimsel olarak büyümeden ve sertleşmeden uzaklaştırılacak ve dişetlerinize kalıcı bir zarar vermeyecektir. Aynı zaman da farkında olmadan yaptığınız fırçalama hataları da belirlenerek geç kalınmadan düzeltilmiş olur.

Ziyaretler arasında neler yapmalısınız?
Ziyaretler arasında dişlerinizi  tarif edildiği şekilde fırçalayarak gereken bakımı  gösterdiğinizden emin olun. Plak her zaman dişlerinizde oluşur, plağı düzenli olarak dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi kullanarak kontrol altında tutabilirsiniz.

Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın. Florür içeren bir diş macunu kullandığınızdan emin olun.
Her gün diş ipi kullanın.
Plak bakterilerinin kontrolüne yardımcı olmak için bir gargara kullanın. Bu aynı zamanda nefesini taze tutmaya yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder