24 Eylül 2019 Salı

Bdt Eğitimi Ne Kazandırır


Bilişsel davranış terapisi eğitiminde, terapinin becerilerini öğrenmek veya güçlendirmek isteyen klinisyenlere ve öğrencilere eğitim ve danışmanlık sunulur. Eğitim programlarında bilişsel davranışçı terapi için klinisyenlere danışmanlık hizmeti sunulur ve pratikte yeni olan klinisyenleri desteklemeye özel olarak odaklanılır.
  Yüzyılın En Çok Tercih Edilen Terapi Yöntemi
  BDT terapisi son yarım yüzyılda, psikoterapiyi dönüştürdü ve yeni bir bakım standardı oluşturdu.
 Başlangıçta depresyon tedavisi olarak geliştirilen BDT'nin, anksiyete bozuklukları, kişilik bozuklukları, intihar, kendine zarar verme, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, madde kullanımı konusunda kilit bileşendir. BDT eğitimi psikotik bozuklukların tedavisinde de kullanılır. Bu terapi yöntemi çocuklar, gençler ve yetişkinler için etkilidir.
  Kanıta Dayalı Terapi Şekli
  BDT, sorunlu düşünce, duygu ve davranışları anlamaya ve değiştirmeye odaklanan kanıta dayalı bir tedavidir ve böylece kişinin duygusal refahı üzerinde sürekli ve olumlu bir etkiye sahiptir. BDT eğitimi hızla her klinisyenin araç setinin önemli bir bileşeni haline geliyor. Eğitimler BDT'nin teorik temelini, BDT çerçevesinde vakaların nasıl kavramsallaştırılacağını, değerlendirme yapmayı ve özel tedavi planları ve stratejileri geliştirmeyi öğretir. Katılımcılar bir BDT oturumunun nasıl yapılandırılacağını ve bu yapı içinde esnek bir şekilde nasıl çalışılacağını öğrenirler. Ayrıca bilişsel yeniden yapılandırma, davranış stratejileri, maruz kalma ve davranış deneylerini nasıl kullanacağınızı da öğrenirler.
  Son Teknoloji Tedavi Yaklaşımı
  Bilişsel davranışsal psikoterapi, çok sayıda ampirik destek almış ve bugün psikiyatristler için eğitimin kritik bir bileşeni olan son teknoloji bir tedavi yaklaşımıdır. Eşsiz BDT eğitimi ile bu etkili değerlendirme, kavramsallaştırma ve müdahale biçiminde kapsamlı eğitim sunulur. Bilişsel Davranış Terapisi programı, psikoloji stajyerlerine problem geliştirme ve bakımın bilişsel davranışsal bakış açısını anlayışı sunmaktadır. Eğitim müfredatı boyunca kapsamlı vaka kavramsallaştırması vurgulanır.
  BDT Programının Hedefleri
  Bilişsel Davranış Terapisi programının eğitim hedefleri, kapsamlı video ve ses eğitimi materyallerin kullanılmasıyla geliştirilmiştir. Tüm kursiyerler bu görsel ve işitsel materyallere erişebilir. Kursiyerlerin büyük bilişsel davranışçı terapi konferanslarında klinik araştırma projelerine ve sunumlarına katılma şansı olacaktır. BDT ile etkileşime geçmek, insanların stresi azaltmasına, karmaşık ilişkilerle başa çıkmasına, kederle başa çıkmasına ve diğer birçok ortak yaşam sorunuyla yüzleşmesine yardımcı olabilir. BDT, yaşam olaylarını düşünme ve yorumlama şeklimizin nasıl davrandığımızı ve nihayetinde nasıl hissettiğimizi etkilediği temelinde çalışır. Çalışmalar bunun birçok durumda faydalı olduğunu göstermiştir.

 Terapi Kimler Üzerinde Uygulanabilir?
  BDT terapisi; cinsel veya fiziksel istismar gibi olaylardan travma geçirmiş çocuklar ve gençler için kanıta dayalı bir zihinsel sağlık tedavisidir. Çocuk travması için altın standart tedavi olduğu düşünüldüğünde, travma semptomlarının azaltılmasında ve ebeveyn çocuk ilişkisinin güçlendirilmesinde sürekli olarak başarılı olduğu görülmüştür. Bu terapi yöntemi aynı zamanda anksiyete bozuklukları, kişilik bozuklukları, intihar, kendine zarar verme, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, madde kullanımı üzerinde de etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder