25 Eylül 2019 Çarşamba

Bdt Eğitimi Nedir?


Bilişsel davranışçı terapi olarak da bilinen BDT eğitimi, dünya çapında en önemli terapi yöntemleri arasında yer almaktadır. Psikolojik açıdan pek çok soruna karşı etkili çözüm yöntemleri sağlayan bdt, günümüzde insanlara daha doğru yaklaşım olanağı tanımaktadır. Psikoterapi tekniği olarak öne çıkan bdt, geliştirdiği yöntemlerle her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Ruhsal sorunlar karşısında günümüzde adeta bir çığır açan bilişsel davranışçı terapi, bilişsel psikoloji ve davranışçı psikoloji olarak 2 unsur üzerinden ele alınır.
  İnsanların psikolojik sorunlarına geliştirilmiş farklı terapi üzerinden yardım etme çalışmalarına bdt denmektedir. Uygulamalı olarak verilen bilişsel davranışçı terapi eğitimi sayesinde, bu konuya yönelen mesleki bireylerin psikoterapi yapacak seviyeye ulaşmasına olanak verilmektedir.
  Bdt Eğitimiyle Kazanılan Beceriler
  Ruhsal açıdan sorunlar yaşayan bireylere etkili yaklaşım göstermek amacıyla günümüzde uygulamalı BDT eğitimi verilmektedir. Verilen eğitim kurumsal bir anlayışla konusunda tecrübe sahibi olan eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Böylece eğitim alan kişiler kazandıkları farklı beceriler sayesinde, psikolojik açıdan pek çok soruna etkin müdahale gerçekleştirebilmektedir.
 - Klinik görüşme teknikleri
 - Bilişsel davranışçı terapi kuramı
 - Bilişsel kuramı ilkeleri
 - Terapinin temelleri
 - Bilişsel ve davranışçı teknikler
 - İleri BDT beceri uygulamaları
 Aşamalı olarak ve uygulamalı şekilde gerçekleştirilen eğitim sayesinde, tüm bu etmenler psikolojik sorunlar üzerinde etkin çözüm yöntemleri olarak kullanılmaktadır. Farklı modüllerde yer alan bilişsel davranışçı teknikleri sayesinde, psikolojik açıdan pek çok etmen üzerinde rol oynamaktadır.
  Farklı Psikolojik Sorunlar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemi
  Daha etkin ve akılcı yöntemler üzerinden psikolojik sorunlara eğilmek adına, BDT eğitimi günümüzde büyük bir öneme sahip hale geldi. Geniş bir dünyaya sahip olan psikolojik sorunlara karşı farklı uygulamalarla, bireyin yaşadığı sorunlara daha gerçekçi bir yaklaşım elde edilebilmektedir.
 - Depresyon
 - Panik bozukluğu
 - Obsesif kompulsif bozukluklar
 - Sosyal ve yaygın anksiyete bozukluğu
 - Travma sonrası stres bozukluğu
 - Sınav kaygısı
 Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen bilişsel davranışçı terapi eğitimi sayesinde, psikolojik açıdan bütün bu yaşanan sorunlara karşı doğru çözüm yöntemleri elde edebilmektedir. Bu eğitimin ardından sosyal olarak insanlarla daha etkin bir bağ kurma şansı da yakalanabiliyor. Böylece geçmişten gelen veya farklı sebeplerden dolayı oluşan psikolojik sorunlara, daha etkin şekilde müdahale edilebilmektedir.
  Farklı Çözüm Yöntemleri ile Bilişsel Davranışçı Terapi
  Daha çok sorun yaşayan bireyle birebir gerçekleştirilen konuşma üzerinden, uygulamalı çözüm yöntemi bireysel davranışçı terapi olarak öne çıkıyor. Psikiyatri dünyasında yaşanabilecek olası tüm problemlere etkin çözüm yöntemleriyle müdahale gerçekleştirme şansı yakalanmaktadır.
  Özellikle mesleki açıdan hastalarına doğru yaklaşım sağlamak isteyen pek çok uzman, bilişsel davranışçı terapi eğitimini profesyonel bir süreçle almaktadır. Günümüzde farklı uygulamalar pratik ve teorik olarak geliştirilmiş yöntemlerle, BDT bünyesinde birleştirilmiş durumda. Çare üretilmesi zor olan pek çok psikolojik problem karşısında, doğru yaklaşımla soruna çözüm imkanı sağlanmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder