24 Eylül 2019 Salı

Bdt Eğitimi Ne İşe Yarar?


Kendin, dünya ve diğer insanlar hakkında ne düşünüyorsun? Yaptıklarınız düşüncelerinizi ve hislerinizi nasıl etkiliyor? BDT, nasıl düşündüğünüzü ve ne yaptığınızı değiştirmenize yardımcı olabilir. Bu değişiklikler daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Diğer konuşma tedavilerinden farklı olarak, şimdi ve burada sorunları ve zorlukları üzerinde duruluyor. bdt eğitimi geçmişteki sıkıntılarınızın veya semptomların nedenlerine odaklanmak yerine, şu anki durumunuzu iyileştirmenin yollarını arar.
  Kaygılarınızdan Arının, Arındırın
  Bilişsel davranışçı terapi , kaygı, depresyon ve diğer zihinsel ve fiziksel sağlık sorunlarının duygularını, düşüncelerini ve davranışlarını yönetmelerine yardımcı olmak için tavsiye edilen bir konuşma terapisidir. Tedavi, sorunları tamamen ortadan kaldırmak için değil, daha sağlıklı bir düşünce tarzını teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bazı şeyleri konuşarak ve belirli bir şekilde konuşarak, ezici düşünceleri daha küçük, daha yönetilebilir parçalara bölmeye yardımcı olabilir.
  BDT Terapisi Nasıl Yapılır?
  BDT, düşüncelerinizin, hislerinizin, eylemlerinizin ve fiziksel duyumlarınızın tamamen kendisiyle bağlantılı olduğu kavramına dayanır. bdt eğitimi insanları bu kısmi olumsuzluk döngüsünden çıkarmaya yöneliktir. Gördüğünüz gibi, döngü hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve vücudunuzu, zihninizi ve zamanınızı ele geçiren ezici ve tüm tüketen bir şey haline gelebilir. Eğitime katılanları şunlar bekler;
  *BDT'yi farklı formlarda ve sayısız ortamda yetişkinlere uygulanan çağdaş bir psikoterapi yöntemi olarak kullanabilir.
 *Temel BDT ilkeleri hakkında bilgi edinir.
 *BDT'de en yaygın kullanılan teknikleri öğrenir.
 *Stresin azaltılması, ilişki ve iş konularının üstesinden gelme, depresyon ve endişe ile başa çıkma stratejileri edinir.
  BDT Eğitimlerinin Amacı
  BDT eğitimleri, uygulamalarının bir kısmına Bilişsel Davranışçı Terapi yöntemleri eklemek isteyen mevcut profesyonel terapistler veya koçların yanı sıra, alanda yeni olan öğrencileri yetiştirmek için tasarlanmıştır. BDT, düşünce kalıplarınızı tanımlamanıza ve anlamanıza ve nasıl hissettiğinizi değiştirmek için düşünce kalıplarınızı nasıl değiştirebileceğinizi anlamanıza yardımcı olan bir konuşma terapisidir. Bu, yaşamınızda meydana gelen şeyler hakkında nasıl düşündüğünüze ve bu düşüncelerin davranışlarınızı nasıl etkilediğine odaklanarak yapılır. bdt eğitimi  mezunların, kapsamlı çekirdek danışma modülleri de dahil olmak üzere, BDT kapsamında danışmanlık çalışmalarıyla ilgili mesleki standartları karşılamalarını sağlamak için tasarlanmıştır.
  Motivasyonunuzdan Siz Sorumlusunuz
  Eğitiminize ayırdığınız zaman, tamamen size kalmıştır. Bu nedenle uzaktan eğitim kursları iş veya aile hayatı gibi diğer taahhütlerinize uyabilir. Çalışma zamanlamanızdan ve bu niteliği başarıyla almanızın motivasyonundan siz sorumlusunuz. BDT eğitimi, ruh sağlığı uzmanlarına travma odaklı bilişsel davranışçı terapi konusundadır. BDT, travmatik olaylar yaşayan ve rahatsız edici olmayan bakıcıları olan çocuklara yardım eder. Tedavi, anksiyete, depresyon ve davranış problemlerini azaltır.
  Terapi ayrıca, tedavi yoluyla rahatsız edici olmayan bakıcıları destekler ve travma ile ilgili ebeveyn ve çocuk iletişimini geliştirir. Bu tedavi yaklaşımı klinik temelli ve toplum temelli zihinsel sağlık ortamları için uygundur. Uygulama ve denetiminde özel olarak eğitilecek olan BDT kursiyerleri böylece çevresindekilere yardım edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder