25 Eylül 2019 Çarşamba

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitiminin Amacı


BDT olarak bilinen ve uzun adıyla bilişsel davranışçı terapi eğitimi, günümüzde pek çok psikolojik sorununa karşı etkili çözüm yöntemleri sağlamaktadır. Özellikle şunu dile getirmek gerekir ki, bu yöntem şu an dünya çapında bilimsel açıdan en etkili terapi yöntemlerinin arasında gelmektedir. Verilen eğitim kapsamında farklı beceriler kazandırılmakta; psikolojik sorunları bulunan bireylere daha etkili yaklaşımlar sağlanabilmektedir.
  Bilindiği üzere psikoterapi teknikleri her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Özellikle yüzyıllar öncesine bakıldığında günümüz için olumlu açıdan önemli farklar oluşmuş durumda. Psikiyatri dünyasında çığır açmış olan bilişsel psikoloji ve davranışçı psikoloji açısından gelişmeler, her geçen gün daha da güçlenmeyi sürdürüyor.
  Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitiminin Amacı
  Bilimsel açıdan ve uygulamalı olarak önemli bir değere sahip olan bilişsel davranışçı terapi eğitimi, pek çok açıdan etkili yaklaşım sağlamaktadır. BDT’nin amacı farklı psikolojik sorunlarla gelen bireylere, doğru terapi tekniklerini uygulamak ve kişinin içinde bulunduğu psikolojik soruna karşı etkin çözüm yöntemleri geliştirmektir. Geniş bir havuza sahip olan psikiyatrik problemler açısından bilişsel davranışçı terapi, sorunların kökenine inme konusunda bilimsel açıdan en etkili yoldur.
  Bunlar arasında pek çok etmen yer alır. Anksiyete, panik bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, özgül fobi ve sınav kaygısı gibi daha pek çok sorun yer almaktadır. Pratik ve teorik olarak, daha çok uygulamalı şekilde gerçekleştirilen bilişsel davranışçı terapi eğitimiyle, danışanlarınıza çok daha etkili yöntemler üzerinden destek sağlayabilirsiniz.
  Psikolojik Sorunlara Akılcı ve Doğru Çözümlerle Yaklaşım
  Psikiyatri günümüzde bilimsel tıbbın farklı bir kolu olarak öne çıkmaktadır. Bu yüzden bilişsel davranışçı terapi eğitimi aracılığıyla sorun yaşayan bireyler için, terapi örnekleri üzerinden psikoterapi yapmaya başlanacak bir seviyeye ulaşım sağlanır. BDT eğitimine katılan kişiler pratik açıdan farklı beceriler kazanır.
 - İleri bdt beceri uygulamaları
 - Bilişsel davranışçı terapi temelleri
 - Davranışçı teknikler
 - Bilişsel teknikler
 - Bilişsel davranışçı terapi kuramı
 Bu gibi daha pek çok unsur BDT eğitimi kapsamında teorik ve pratik olarak ele alınır. Bu sayede psikolojik açıdan geniş bir yelpazeye ayrılan sorunların her biri için doğru yaklaşım gerçekleştirilir. Nitekim psikolojik açıdan meydana gelen problemlerin temeli her daim değişkenlik göstermektedir. Doğru ve bilimsel yaklaşım için bilişsel davranışçı terapi eğitimi, mesleki açıdan bunu yürüten pek çok uzman adına büyük öneme sahiptir.
  Farklı Yöntemlerle Bilişsel Davranışçı Eğitimi
  Bilişsel davranışçı terapi eğitimine gelen katılımcılara, her modülde yer alan konular üzerinden, terapi tekniklerine bağlı olarak önemli destekler sağlanır.
 - Farklı rol oynama uygulamaları
 - Bilişsel terapi vaka yorumlama örnekleri
 - Konu hakkında videolar (Seans kayıtları)
 Gerçekleştirilen BDT eğitimiyle katılımcılar bu terapi yöntemini süpervizyon eşliğinde uygulama becerisine sahip hale gelmektedir. Gerçekleştirilen eğitimin en önemli unsuru şüphesiz uygulama üzerinden örneklerle sağlanmasıdır. Böylece teorik çalışmanın yanı sıra, pratik olarak psikolojik sorunlara nasıl bir yaklaşım gösterilmesi gerektiği birebir gözlemlenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder