25 Eylül 2019 Çarşamba

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitiminde Ders Başlıkları Neler?


Alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerin verdiği bilişsel davranışçı terapi eğitimi birçok farklı konu ve ders başlığında sunulmaktadır. Kurslara katılmadan önce bu dersler arasından seçim yapmak mümkündür. Farklı konulara titizlikle eğilen ve temas edilen eğitimlerin süresi boyunca birçok farklı sorun ve rahatsızlık ile baş etme yöntemleri de aktarılıyor. Meselelere farklı bakış açılarıyla birlikte yaklaşım yöntemleri de tamamen bilişsel olarak ele alınmaktadır.
  Eğitimlere Katılmak İçin
  Mutlu ailelerin ve bireylerin var olmasında önemli bir rolü olan bilişsel davranışçı terapi eğitimi için hem internet üzerinden hem de telefonla randevu almak mümkündür. Söz konusu eğitimlerin hafta içi ve hafta sonu olmak üzere farklı gün ve saatleri de bulunuyor. Aynı zamanda Whatsapp hattı üzerinden eğitimlerin içeriği, saatleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almak da mümkündür. Doğrudan online platformların içine girerek ön kayıt yaptırmak da bir diğer seçeneği oluşturuyor.
  Ön kayıt formunda istenen bilgilerin başında temel kimlik bilgileri yer alıyor. Bunun yanı sıra telefon ve e-mail adresi gibi iletişim bilgileri de mutlak surette doldurulmalıdır. Kayıtların son aşamasında kişilerin öğrenci mi ya da mezun mu olduklarını belirtmeleri gerekiyor. Formu doldurduktan sonra ''gönder'' butonuna tıklamak yeterli olacaktır. Toplamda iki iş günü içerisinde eğitimi gerçekleştiren yetkililer tarafından geri dönüş alınmaktadır. Kontenjan sınırlı olduğu için katılacak olan kişilerin bir an önce başvuruda bulunmaları talep ediliyor.
  Eğitimlerin Faydaları ve Avantajları
  Seans seans ilerleyen bilişsel davranışçı terapi eğitimi tamamen alanında uzman öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşiyor. Eğitim süresi boyunca kullanılan dil herkesin anlayabileceği, yalın bir dildir. Tüm teknik tabirlerin çeşitli tanımları ve açıklamaları yapılmaktadır. Eğitimlerin sonunda kişiler hem kendilerini hem de yakın çevresindeki kişileri rahatsız eden bozukluklarla mücadele etme yöntemlerini teorik ve analitik düzlemde öğrenmektedir. Çeşitli hastalıkların belirtileri ve olası riskleri konusunda öğrenim gören kursiyerler, sorunlara farklı açılardan yaklaşma metodunu da geliştirmiş oluyorlar.
  Eğitimlerin sonunda sertifika verilmektedir. Profesör doktorların verdiği eğitimlerin sonucunda alınan sertifikaların hem yurt içinde hem de yurt dışında geçerliliği bulunmaktadır. Bu sertifika tamamen devlet üniversite onaylıdır. Birçok farklı iş sahasında da değerlendirilmeye açık, önemli bir belgedir.
  Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitiminde Verilen Dersler
  Günümüzün en yaygın psikolojik sorunlarının başında gelen anksiyete (kaygı sorunu) bu eğitimlerin ana konularından biri oluşturmaktadır. Kaygı bozukluğunun belirtileri, nedenleri ve sonuçları kapsamında verilen eğitimler hayatın her alanında uygulanabilen güncel açılımlara sahiptir. Yine aynı şekilde depresyon türleri ve depresyonla mücadele etme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişiler de bu eğitimlere kayıtlarını yaptırabilirler.
  Somatizasyon, konversiyon ve somatoform bozuklukları hakkındaki en güncel ve doğru bilgiler için de uygulamalı olarak aktarılan bu eğitimlere katılım gösterilebilir. Diğer konu başlıkları arasında sosyal anksiyete, özgül fobiler, relaksasyon egzersizleri de yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder