24 Eylül 2019 Salı

Bdt Eğitimi Neden Verilir?


Psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi veren pek çok kurum günümüzde psikoterapi eğitim talebinde bulunmaktadır. Genel kabul gören bir gerçek olarak ön plana çıkan bu eğitim, daha çok bilişsel psikoloji ve davranışçı psikoloji seçenekleri üzerinden 2 farklı etmen ile ele alınır. Psikiyatri alanında bu konudaki söz konusu eksikliği giderebilmek için, İstanbul Bdt eğitimi bünyesinde profesyonel destek sağlamaktadır.
  Verilen eğitim psikiyatri içeriğinde yer alan tüm farklı problemler için danışanlara karşı etkin çözüm yöntemleri uygulama şansı vermektedir. Karşı tarafla empati kurma ve uygulamalı olarak akılcı çözümlerle yaklaşım göstermek, sorunun daha kolay açığa çıkarılmasına olanak vermektedir. Bu da çözümün kısa sürede kişinin üzerinde uygulanmasına olanak tanıyor.
  Bilişsel Davranışçı Terapinin Neden Verilir?
  Çağımızın en büyük problemleri arasında psikolojik sorunlar gelir. İnsanların özellikle geçmişte aldıkları bazı yaralar zamanla ruhsal açıdan kalıcı noktaya ulaşabilmektedir. Aynı zamanda hayatın getirdiği stres ve yorgunluk ile beraber, pek çok problem gün yüzüne çıkar. Bunlara doğru yaklaşım göstermek ve uzman kontrolü altında sorunları gidebilmek için, bilişsel davranışçı terapi yöntemi geliştirilmiş durumda.
  Her geçen yıl daha fazla güçlenen bu psikoterapi yöntemi, uygulamalı olarak verilen eğitim kapsamında daha yetenekli ve becerikli uzmanların gelişimine katkı sağlamaktadır. Bilimsel açıdan dünya çapında kabul görmüş en önemli terapi yöntemi olarak kabul edilen bilişsel davranışçı terapi, kişinin üzerinde etkili bir yaklaşım imkanı tanımaktadır. Burada önemli olan İstanbul Bdt eğitimi kapsamında, psikiyatri alanında meslek edinmiş uzman kişiler eşliğinde destek almaktır.
  Gelişim Gösteren Bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemi
  Yüz yıl öncesine kadar kullanılan farklı terapi teknikleriyle günümüzde kullanılan yöntemler önemli farklar oluşturmuş durumda. Bilimsel kuramı ele alarak uygulamalı gerçekleştirilen İstanbul Bdt eğitimi sayesinde, danışanlar için artık bulundukları duruma karşı daha etkili çözüm yöntemleri bulunabilmektedir. Buradaki temel fark uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimdir.
  Farklı unsurlar ele alınır; pratik ve teorik olarak gerçek anlamda eğitim sağlanır. Bunlar arasında çeşitli rol oynama uygulamaları, bilişsel terapi vaka yorumlama örnekleriyle beraber, konu hakkında videolar (Seans kayıtları) kursa katılanların daha başarılı bir kazanım sağlamasına olanak vermektedir.
  Gerçek Danışanlarla Profesyonel İstanbul Bdt Eğitimi
  Bilişsel davranışçı terapi eğitiminin tamamen uygulamalı olarak ele alınması, katılımcıların önemli beceriler kazanmasına fırsat tanıyor. Gerçek danışanlar eşliğinde yapılan gerçek terapiler sayesinde, karşı tarafa nasıl yaklaşım gösterileceği uygulamalı olarak daha net gösterilebilmektedir. Ayrıca bilişsel davranışçı ve bilişsel öğrenme süreçlerinin ardından, BDT yönelimli terapi süpervizyon eşliğinde uygulamalı şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
  Böylece katılımcılar açısından başarılı bir dönem sağlanarak eğitimi tamamlama fırsatı verilir. Psikiyatri alanında eğitim almış ve bu yönde mesleğini icra eden pek çok kişi, bilişsel davranışçı terapi eğitimini almaya hak kazanmış durumdadır. Psikiyatri konuları üzerine farklı problemler için, uygulamalı olarak danışanlara etkili çözüm yöntemleri ve çıkış yolları sağlanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder