25 Eylül 2019 Çarşamba

Bdt Nedir?


Dünya çapında en etkili terapi yöntemleri arasında yer alan bdt, açılımı ile bilişsel davranışçı terapi anlamına gelmektedir. Özellikle psikoterapi teknikleri gün geçtikçe ilerlemeye ve farklı teknik yöntemler geliştirmeye devam ediyor. En çok da bilişsel psikoloji ve davranışçı psikoloji konusunda yaşanan gelişmeler oldukça kayda değer. Peki bilişsel davranışçı terapi nedir? Uygulamalı bilişsel davranışçı terapi profesyonel düzeyde verilen bir eğitimdir. Verilen eğitim ise katılımcıların psikoterapi uygulamasını gerçekleştirmeye yönelik bilgi sahibi olmasına ve bu seviyeye ulaşmasına olanak tanır.
  Eğitime dahil olan katılımcılar psikolojik açıdan psikoterapiyi kapsayan pek çok etmen konusunda uygulamalı ve teorik destek alır. Bu destek neticesinde uygulamalı şekilde farklı yerlerde psikoterapiyi kullanacak bir noktaya ulaşma imkânı elde edilir.
  Bilişsel Davranışçı Terapi Neleri Kapsar?
  Profesyonel bir anlayışla uzman eğitimciler kapsamında gerçekleştirilen bdt eğitimi, psikolojik açıdan pek çok etmeni kapsamaktadır. Uygulamalı ve teorik olarak yapılan eğitimler neticesinde, katılımcılar birçok terapi becerisi kazanır.
 - Klinik görüşme teknikleri
 - Bilişsel davranışçı terapi kuramı
 - Bilişsel teknik yöntemler
 - Davranışı teknik yöntemleri
 - Depresyon
 - Panik bozukluk
 - Anksiyete bozukluğu
 - Sınav kaygısı ve travmatik stres bozukluğu
 - Obsesif kompulsif bozukluklar
 Verilen eğitim neticesinde bu gibi pek çok psikolojik konu üzerinden psikoterapi konusunda önemli bir beceriye sahip olunabilmektedir. Tüm olanaklara sahip olmak ve uzman bir noktaya ulaşabilmek için, site üzerinden bağlantı kurabilir; eğitimlere katılabilirsiniz.
  Katılımcılar İçin Gerçekleştirilen Psikoterapi Eğitimi
  Farklı amaçlar doğrultusunda bilişsel davranışçı terapi için eğitim içerisinde değişik etmenler sunulmaktadır. Her modül üzerinde yer alan konular değişkenlik gösterir. Farklı rol oynama uygulamalar, bdt terapi konusunda vaka yorumlama örnekleri gibi pek çok etmen konu içerisinde yer almaktadır. Gerçekleştirilen eğitimler videolar, yani ses kayıtları üzerinden sağlanmaktadır.
  Böylece verilen pratik eğitimler aynı zamanda teorik olarak desteklenmektedir. Bu da psikolojik açıdan ele alınan tüm konuların, psikoterapi noktasında yüksek bir beceri kazanılması için önemli olanak vermektedir. Bu konuda pek çok alanda uluslararası ders vermiş ve eğitim seminerlerine katılmış olan uzman bünyesinde, profesyonel düzeyde destek elde edebilirsiniz.
  Seans Seans Her Bozukluk İçin Verilen Eğitim
  Her bir bozukluk adına farklı seanslar üzerinden bilişsel davranışçı terapi eğitimi verilmektedir. Böylece psikoterapi konusunda deneyim kazanılabilir ve yüksek bir beceriye sahip olma şansı elde edilebilir. Yaygın anksiyete, depresyon, özgül fobiler, uçak fobisi, relaksasyon egzersizleri ve sosyal anksiyete ile şizofreni gibi daha pek çok eğitim, değişik seanslar üzerinden sunulmaktadır.
  Bu eğitimler neticesinde farklı alanlarda çalışma gerçekleştirebilir; kariyer amaçlı olarak önemli bir basamak atlayabilirsiniz. Her eğitim farklı bir bozukluk için özel pratik ve teorik çalışmalar üzerinden destek sağlamaktadır. Farklı tedavi uygulamaları günümüz modern teknik yöntemler ve eski çağların yöntemleri bir araya getirerek sunulmaktadır. Böylece nitelikli bir beceri kazanabilir ve zamanla bir uzman haline gelebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder