25 Eylül 2019 Çarşamba

Bdt Eğitimi Ve Avantajları Nelerdir?


BDT gittikçe popüler hale gelen bir psikolojik terapi biçimidir ve yöntemleri hakkında öğrenmiş olan birçok kişi, işlerini yapmada büyük bir fayda sağladığını görmektedir. Bu eğitimi alan kişiler genellikle meslekleri sıkıntı çeken insanlara daha az sıkıntı yaşamaya, yardım etmeyi veya belki de insanların nasıl yardım etmelerine yardımcı olmayı gerektiriyorsa hayatlarını daha etkili bir şekilde yönetmek isteyen kişilerdir. BDT eğitimi genellikle sağlık hizmeti, eğitim veya cezaevi hizmetinde kullanılır. Kişisel olarak psikolojik danışmanlık hizmeti kapsamında da kullanılabilir.
  Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir?
  Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), düşünce ve inançların duygu ve davranışlarla nasıl ilişkili olduğuna odaklanan, yapılandırılmış bir terapötik yaklaşımdır. Bu tür bir terapide, hasta ve terapist, hastanın ruh sağlığı işlevinin önünde duran düşünce ve davranışları tanımlamak için ortak bir yaklaşım kullanır. BDT eğitimi depresyon, anksiyete bozuklukları, travma, yeme bozuklukları, madde bağımlılığı ve çeşitli
 BDT eğitimi, katılımcılara hem depresyon hem de anksiyete bozuklukları üzerine odaklanan çekirdek becerileri sağlar. Eğitim kapsamında katılımcıların tartışma için isimsiz bir vaka özeti getirmeleri teşvik edilebilir. Zorlu vakaları gözden geçirmek ve yararlı bilişsel ve davranışsal çözümleri bir grup olarak tartışmak için yeterli zaman sağlanır.
  Bilişsel Davranışçı Terapinin Amaçları
  BDTson kırk yılda geliştirilmiştir ve bilimsel olarak en iyi şekilde değerlendirilen ve çok çeşitli problemler için etkili olduğu gösterilen tedaviye yaklaşımıdır. İnsanların terapi hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için BDT'de özel eğitim almaları gerekir. BDT eğitimi sonrasında uygulanacak tedavide elde edilen kazanımların tedaviyi tamamladıktan sonra korunduğuna dair iyi kanıtlar vardır. Bazı insanlar tedaviyi tamamladıktan sonraki ay ve yıllarda zorluklarla karşılaşırlarsa destekleyici eğitim aldıkları merkezlerde bulunan pekiştirme dersleri sayesinde oturumlardan faydalanacaktır.
  BDT Sistemi Nasıl Çalışır?
  BDT, düşüncelerinizin, duygularınızın, fiziksel duyumlarınızın ve eylemlerinizin birbiriyle bağlantılı olduğu ve olumsuz düşüncelerin ve hislerin sizi kısır döngü içinde tutabileceği konseptine dayanır.
 BDT eğitimi, ezici sorunlarla daha olumlu şekilde başa çıkıp küçük parçalara ayırmanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Nasıl hissettiğinize bağlı olarak bu olumsuz kalıpları nasıl değiştireceğiniz gösterilmiştir. Diğer bazı konuşma tedavilerinden farklı olarak, BDT geçmişinizdeki konulara odaklanmak yerine mevcut sorunlarınızla ilgilenir. Günlük olarak ruh halinizi iyileştirmenin pratik yollarını arar. BDT'nin avantajlarından bazıları şunlardır:
  *Yalnız ilacın işe yaramadığı durumlarda yardımcı olabilir.
 *Diğer konuşma terapileriyle karşılaştırıldığında nispeten kısa bir sürede tamamlanabilir.
 *BDT'nin yüksek yapısal yapısı, gruplar, kendi kendine yardım kitapları ve uygulamaları da dahil olmak üzere farklı biçimlerde sağlanabileceği anlamına gelir.
 *Tedavi bittikten sonra bile günlük yaşamda kullanılabilecek faydalı ve pratik stratejileri öğretir.
  Eğitim Alan Grubun Avantajları
  Eğitim alan grup katılımcıların temel değerlerini belirlemelerine ve duygularının kendilerine ne yapmaları gerektiğini söylemek yerine seçim anında davranmayı öğrenmelerine yardımcı olur. Ek olarak, zor duyguları yönetme, danışanın çok yoğun olsalar bile duyguları azaltma stratejilerini öğrenmelerine yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder