9 Ocak 2020 Perşembe

Noter Onaylı Tercüme Nedir

Resmi makamlara sunulmak üzere belgelerinizi, resmi işlem hükmü taşıyan bütün evraklarınızı alanında yemin zaptı bulunan uzman mütercim tercümanların tercüme edilip, noter tarafından onaylanmasına noter tasdikli tercüme adı verilir. Tercümesini yaptırdığınız belgeleri vereceğiniz makam, resmi onay istediğinde yapılan bir işlemdir. Yeminli tercümanlarca çevrilip ilgili noter tarafından onaylanmış belgelere, noter onaylı tercüme denir.
Noter tasdikli tercümeler, yeminli tercümanlar tarafından tercüme edilmiş belgelerin noterler tarafından onaylanmasıdır. Bu sayede tercüme edilmiş belge de, içerik de ya da sözlü beyanlarda yanlışlık yapılmadığı kanıtlanmış olur. Noter tasdikli tercümeler hem tercüme yaptıran tarafın hem de tercüme edilmiş belgelere ihtiyaç duyan tarafın güvenliğini sağlamaktadır.
Noterden yemin belgeli profesyonel Tercümanların yaptığı, yasal sorumluluk gerektiren belge tercümeleri bu kapsama girer. Resmi Tercüme hizmetleri Noter Kanununca anlaşmalı T.C. vatandaşı tercümanlarımız tarafından verilir. T.C. sınırları içinde teşkil edilen resmi kurumlar çevrilen belgeleri işleme almak için noter onayını şart koymaktadırlar. Çeviri bürolarının mührü ve imzası resmi kurumlarca tanınmamakta ve güvenilirliği sağlamak adına noter tasdikine ihtiyaç duyulmaktadır. Firmamız adına çalışan tercümanlar anlaşmalı olduğumuz noterlerde yemin zaptı çıkarttığından noter onayı işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştirebiliriz.  Ek olarak, yabancı uyruklu kişilerle gerçekleştirilecek vekaletname, muvafakatname verme gibi resmi işlemlerin tümünde yemin zaptı olan çevirmenlerin belge içeriğini sözlü olarak ifade etmesi ve akabinde işlem yapılan belgeyi imzalaması gerekmektedir.
Noter tasdikli tercüme hizmeti ile noter hizmeti oldukça sık karıştırılmaktadır. Noter tercümesi, noterin sözlerinin ya da belgelerinin müşteriye tercüme edilmesi anlamına gelmektedir. Noter çevirisi hizmeti hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Nüfus cüzdanı evlilik cüzdanı boşanma evrakları evlat edinme uyruk değiştirme gibi işlemler noter onaylı çeviri ile hizmet vermekteyiz. Sizin için gerekli tüm evrakları bizim tarafımızdan yapılır. Size sadece evrak kargo ile gönderilir. Noter ücreti ve çeviri ücreti fiyatları ayrı ayrıdır. Tüm şahsi ve kurumsal işlemleriniz gizlilik ilkesi çerçevesinde yapılmaktadır. Tüm belge ve bilgilerinizin korunmasından sonsuz güven vermekteyiz. Çeviri yapacak olan tercümanın belgenin anlam bütünlüğüne uygun bir çeviri yapması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder