25 Şubat 2020 Salı

Ahşap Merdiven Dayanıklılığı Nedir

Elbette günümüzde ahşap merdiven çeşitleri birçok farklı avantajlıyla çok fazla tercih edilmektedir. Burada en başta insan sağlığını koruyucu bir doğallık sunması ve aynı zamanda hafifliği ile birlikte kolay temizlenebilir avantajlarını söylemek mümkündür. Ancak en önemli etkenlerden biri de dayanıklılıktır. Özellikle uzun ömürlü olması ve ilerleyen yıllarda en ufak bir problem çıkarmadan büyük bir mukavemet göstermesi tercih sebebidir. Bu kapsamda ahşap merdiven modelleri ön plana çıkmaktadır.
            Betonarme bir merdiven seçeneğinden ziyade ahşap tarzı merdiven örnekleri daha sağlam ve kaliteli olmaktadır. Aslına bakılırsa akla beton geldiği zaman ahşaptan daha dayanıklı olduğu düşünülse de öyle değildir. Her merdiven belli bir eğim ile yapıldığından dolayı beton büyük bir ağırlık gerçekleştirmekte ve bu da birtakım problemlere yol açabilmektedir. Fakat birbirinden farklı ağaç cinsleri kapsamında gerçekleştirilen ahşap tarzı merdivenler, daha hafif olduğundan dolayı da büyük bir dayanıklılık sağlamaktadır. Hatta bu durum göz önüne alınacak olursa bir beton merdivene göre çok daha büyük ağırlıkları taşıma kapasitesine de sahiptir.
  Ahşap Merdivenlerde Dayanıklılık
            Kişisel tercihler kapsamında yumuşak çam ağacı cinsi ile yapılan ahşap merdivenlerin yanı sıra daha sert olarak kayın ve meşe gibi daha birçok farklı seçenek tercih edilebilmektedir. Ancak hangi tarz seçilirse seçilsin bir betonarme merdivene göre çok daha büyük bir dayanıklılık gösteren ev içi ahşap merdiven örnekleri çok fazla tercih edilir. İnsan sağlığını herhangi bir kimyevi madde bulunmadığından dolayı büyük bir güven içerisinde koruduğu da göz önüne alındığında, tercih edilen en fazla seçenek arasında yer aldığını söylemek mümkündür.
            Hatta romatizma ve astım gibi sorunları meydana çıkaran mermer veya granit tarzı merdiven çeşitleri yerine, ahşap tarzı merdivenler bu tür sorunları ortadan tamamen kaldırmaktadır. Bu nedenden dolayı günümüzde İstanbul ahşap merdiven tercihi altında büyük bir talep almaktadır. Villa veya dubleks ile triplex evlerin yanı sıra farklı iş yerleri kapsamında da tercih edilen bu merdiven çeşitleri farklı şekillere göre mekana tamamen uyum sağlayabilecek özellikle tasarlanarak uygulanmaktadır.
  Ahşap Merdivenin Dayanıklılığının Farklı Özellikleri
            İster ahşap tarzı merdiven olsun istenirse de betonarme bir yapıda merdiven tasarımı gerçekleştirirsin, elbette düzenli şekilde temizlikleri yapılması büyük bir önem arz etmektedir. Fakat burada gerçekleştirilen temizlik kapsamında ilerleyen zamanlarda betonarme yapılar bazı problemler ortaya çıkarırken, ahşap yüzeylerinde herhangi bir durum söz konusu olmaz.
            Üstelik sadece nemli bir bez ile hiç yorulmadan rahatlıkla temizlik imkanı sağlayan ahşap için herhangi bir deterjan veya su kullanımına gerek olmamaktadır. Bu da ahşabın dayanıklılığının bir diğer avantajı olarak ön plana çıkar. Böylesi bir dayanıklılık ve uzun yıllar kullanım imkanını yanında getiren bu merdiven modelleri, aynı zamanda çok uygun ahşap merdiven fiyatları kapsamında da büyük bir rahatlık içerisinde uygulama şansı vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder