16 Ekim 2019 Çarşamba

Hacamat


Binlerce yıllık geçmişe sahip olan bu yöntem, binlerce yıllık geçmişe sahiptir. Mısır hiyerogliflerinde bu tedaviyi anlatan resimler bulunmaktadır. Ancak sünnet olan hacamattan farklıdır. Akapunktur, bardak çekme ve benzeri birçok yöntem, insanlık tarihinde uygulanmıştır. Kan alarak kupa çekme yöntemi ise Peygamberimiz (sav) zamanında ortaya çıkmıştır. Gebze hacamat, sünnete uygun kan alma yöntemiyle, bu kategoride etkili tedavi yöntemi uygulamaktadır.
  Peygamberimiz (sav), hicri takvimin 17, 19 ve 21. gününde hacamat olmayı emretmiştir. Sağlıklı kişiler bu günlerde kan aldırarak kan dolaşımını artırabilir. Hastalar için gün yoktur. Hasta kişi hemen kan aldırabilir. Darıca hacamat konusunda deneyimli haccamlar, hastalığınız için en uygun noktalardan kan almaktadır.
  Hacamat Tedavisinden Önce Bazı Tedbirler Almanız Gerekiyor
  1- Hasta iki gün boyunca yorucu iş yapmamalıdır. Kan alma işleminden önce hasta mümkün olduğunca dinç olmalıdır. Çayırova hacamat programında bu konu oldukça önemlidir.
  2- Sarımsak, soğan, limon, vişne ve kiraz gibi koku yapan ve kan incelten gıdalar tüketilmemelidir. Bu gıdalar pıhtılaşmayı geciktirdiği için kan alma esnasında problem meydana gelebilir.
  3- Kalp ilaçları ve kalp inceltici ilaçlar iki gün süreyle terk edilmelidir. Tedavi sonrasında bu ilaçlara devam edilebilir.
  4- Kan pıhtılaşma sorunu olan hastalarda bu tedavi uygulanamaz. Kan alma esnasında problem meydana gelebilir. Tedavi sonrasında kanın durması için pıhtılaşma önemli bir konudur.
  5- Süt ve süt ürünleri iki gün süreyle tüketilmemelidir.
  Bu gün tıbben bu tedavi yöntemi kabul görmüştür. Hacamatın tedavi edici özelliği bilim adamları tarafından kabul görmüştür. Bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde kabul gören bu yöntem, sağlık açısından oldukça faydalıdır.
  Sağlık Açısından Oldukça Faydalı
  İlk aşamada profesyonel haccam ve haccame tercihi yapılmalıdır. Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayanlar sağlık açısından sorun meydana getiriyor. Hijyenik olmayan ortamlar ve sağlıksız malzemeler, enfeksiyone neden olabiliyor. Bu nedenle bu konuda uzman İzmit hacamat firmaları tercih edilebilir.
  Hacamat, derinin altında ve kasların arasında bulunan iltihabı derinin altında toplamaktadır. Deri üzerine atılan ince çizikler sayesinde, deri altında toplanan kirli kan yüzeye çıkmaktadır. Kanda fazla olan şeker, yağ ve asitler, bu şekilde çıkmaktadır. İlk aşamada hastanın şekeri ve tansiyonu dengeleniyor. Kan dolaşımı hızlanıyor ve hareket kabiliyeti artıyor. Hacamat yapılan yerde ağrı sona eriyor.

 Hacamatı Yaptıran Hastalar Ne Hissediyor?
  Kan aldırmak, ruhsal açıdan ve bedensel açıdan rahatlık verir. Bu nedenle kan aldıran kişiler, ilk aşamada büyük bir rahatlık hissediyor. Bunun nedeni kan şekeri, tansiyon ve kan dolaşımı normal seviye geliyor. Ağrıya neden olan pıhtılaşma ve iltihap, kan alma işlemiyle sona eriyor. Hastalığa neden mikroorganizmalar, vakum etkisiyle dışarı çıkıyor. Sonuç olarak hastalığa neden olan mikrop ortadan kaldırılıyor. Tuzla hacamat klinikleri, hijyenik ortamlarda, sağlıklı bir şekilde kan alma işlemi gerçekleştiriyor.
  Hiçbir yan etkisi olmayan ve tedavi edici özelliklere sahip olan hacamat, son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Özellikle tıbben tedavi edilemeyen birçok hastalık, bu yöntemle tedavi edilmektedir. Tedavi seansları hastalığın seviyesine göre farklılık gösteriyor. Ağır hastalar, aylık düzenli hacamat yaptırmalıdır. Ayrıca sülük tedavisi de tamamlayıcı rol oynamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder