29 Ekim 2019 Salı

Evden Eve Nakliyat Nedir


Evden eve nakliyat, bulunduğu evden başka eve taşınmak isteyenler için en önemli hizmet niteliği taşır. Bu anlamda pendik evden eve nakliyat firmaları; müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyet gösterirler. Evden eve nakliyat, evdeki eşyaların bulunduğu yerden istenilen yeni adrese taşınmasını hedefler. Bu doğrultuda doğru zamanda taşınma işlemi için gerekli prosedürleri planlama, uygulama/kontrol etme sürecini kapsar.
  Hemen hemen her insan için taşınma durumu söz konusudur. Gerek iş amaçlı gerekse bulunduğu evden başak bir eve taşınma ihtiyacı doğrultusunda taşınmaya ihtiyaç duyar. Bu doğrultuda hizmet alacağı kurum ise nakliyat firmaları olmaktadır. Bu bakımdan nakliyat firmaları oldukça önemli bir görev üstlenmektedirler.
  Evden Eve Nakliyat Süreci Ve Aşamaları Nelerdir?
  Her işte olduğu gibi tuzla evden eve nakliyat işlerinin de süreç ve aşamaları vardır. Bunlar
  - Eşyaları demontaj ve paketleme aşamaları,
 - Eşyaların bulunduğu evden araca taşınması,
 - Taşınılacak olan yeni adrese eşyaların nakliyatının gerçekleştirilmesi,
 - Taşınma aşaması sonrasında eşyaların yeni eve taşınmasının gerçekleştirilmesi,
 - Eşyaların montajının yapılması ve eşyanın ev içindeki istenilen yerlere yerleştirilmesi.
  Tüm bu hizmetleri evden eve nakliyat firmaları üstlenmektedir. Ayrıca ihtiyaç duymanız halinde eşyalarınızı belirli süre ev eşyaları için ideal depolarda muhafaza edebilirler. İstediğiniz zaman tekrar eşyalarınızın yeni adresinize nakliyesi yapılabilmektedir. Böylelikle yeni eviniz yaşamaya hazır halde teslim edilmektedir.
  Maliyet Bakımından Nakliyat Hizmetleri
  Kartal  evden eve nakliyat hizmetleri maliyetler bakımında iki kısma ayrılarak da incelenebilir. Böyle bir inceleme çok daha doğru ve yerinde olacaktır. Nakliyat hizmetleri şehirlerarası evden eve nakliyat ve şehir içi evden eve nakliyat olarak ikiye ayrılmaktadır. Her iki seçenekte de işlemler bire bir aynı olmaktadır. Ancak maliyetler biraz farklılık göstermektedir.
  Şehirlerarası nakliyat hizmetleri için maliyetlerin 51%’ini yakıt giderleri oluşturmaktadır. Ancak şehir içi nakliyat hizmetlerinde bu oran 11%’e düşmektedir. İşçilik ise her iki seçenek için önemli bir unsuru oluşturmaktadır. Şehirlerarası için işçilik maliyetleri 38% iken şehir içinde bu oran 56%’ya yükselmektedir.
  Paketleme Maliyetlerini Etkileyen Unsurlar

 Paketleme maliyetlerini etkileyen en önemli unsuru paketleme malzemeleri oluşturmaktadır. Paketleme malzemeleri maliyetleri şehirlerarası ve şehir içi nakliyatta en düşük gider kalemini oluşturmaktadır. Ancak şehirlerarası paketleme maliyetleri daha düşük durumdadır.
  Şehir içinde paketleme maliyetlerinin daha yüksek olmasının nedeni şehir içi paketleme malzemesinin daha az kullanılıyor olmasıdır. Ancak şehir içi için paketleme işlemleri yüzde olarak yüksek olmaktadır. Bunun en önemli nedeni şehir içi fiyatların düşük olmasıdır. Bu nedenle yüzde oran değeri daha fazla çıkmaktadır.
  Evden Eve Nakliyat Hizmetleri Nasıl Kararlaştırılır?
  Her nakliyat firmasında olduğu gibi Gebze evden eve nakliyat hizmetlerinin de bir kararlaştırılma biçimi vardır. Gebze nakliyat firmalarının hizmetlerinin 90%’ı karşılıklı telefon görüşmeleriyle kararlaştırılır. Bundan dolayı firma/müşteri arasındaki iletişimin sağlıklı ve doğru bilgilendirme üzerine kurulması büyük öneme sahiptir.
  Alınacak olan hizmete karşılık fiyatlandırma da tamamıyla yapılan görüşme neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda olmaktadır. Bu bilgilendirmenin tecrübesizlikten yahut eksiklikten dolayı detay bilgilerin aktarılmaması sorunlara neden olabilmektedir. Bu nedenle taşınma sürecinde fiyatlama için sorunlar yaşanabilmektedir. Bu durum ise müşteri memnuniyetini azaltan bir unsuru oluşturmaktadır.
  Doğru Nakliyat Firması Tercihi İçin Ne Yapılmalı?
  Evden eve nakliyat sektörü rekabetçi bir yapıya sahiptir. Ayrıca fiyata karşı oldukça duyarlı olan bir ortamda faaliyet gösteren pek çok firma bulunur. Bundan dolayı bir nakliyat firması tercih yapılırken iyi bir araştırma yapılması oldukça önemlidir. İyi bir araştırma neticesinde bir nakliyat firmasına karar verilmesi doğru tercihin yapılmasında önemli bir unsurdur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder