15 Ekim 2019 Salı

Bdt Eğitimi Neden Almalısınız


Vaziyetiniz, semptomlarınız, hedefleriniz; hasılı hayatınız ile ilgili ne düşünüyorsanız hepsi hayatınızın kalitesi ve ne kadar acı çektiğiniz veyahut ne ölçüde büyüdüğünüz üzerinde direk ve hatıranda bir tesire sahiptir.
  Bilişsel Davranış Eğitimi insanların düşüncelerinin, anılarının ve inançlarının kaygılarını, acılarını, korkularını nasıl şekillendirdiği veya kontrol ettiği ile ilgili daha fazla anlamalarına yardımcı olan ve bu anlayışla tecrübelerini yine şekillendirmenin kolay metotlarını öğrenen bir disiplindir.
  Bir hayli Rehabilitasyonun Temel Taşı
  BDT kronik ağrı, anksiyete, stres, çöküntü, bağımlılık ve diğer bir hayli kronik vaziyet dahil olmak üzere birçok durum için rehabilitasyonun temel taşı haline geliyor. Hayat kalitesini etkileyebilecek rastgele bir durumun idareninde araştırmak için bir araç olarak önerilmektedir. BDT eğitimi derslerinin anlaşılması zor değildir ve çoğu kez kişi ya da durumu ne olursa olsun, pozitif neticelere sebep olan acil ve faydalı bilgiler ve teknikler sağlar.
  BDT Eğitiminin Avantajları
  BDT eğitimi tüm sıhhat profesyonelleri, bilhassa psikiyatri hemşireleri, psikiyatristler ve bağlaşık profesyoneller gibi ruh sıhhati alanında çalışanlar ile alakalıdır. BDT'nin hayat boyu temel prensiplerini öğrenecek ve bunları ele almak için karmaşıklığı, etkenleri ve taktikleri ele alabilirsiniz. BDT eğitimi talebelerin kuvvetli bir ispat temeli ile desteklenen bilişsel davranışçı terapi eğitimi alanındaki uygulama becerilerini geliştirmelerine imkan tanıyan uygulamanın muayenehane denetimini içerir.
  Araştırma Yetenekleri Edinin
  Bilişsel davranış terapisi programları, psikolojik bozukluklar için klinik yetkinlikler ve araştırma yetenekleri sunar. BDT eğitimi derslerine katılarak klinik bir denetim çerçevesi çevreninde modellenmiş endüstri uygulamaları aracılığıyla klinik eğitim fırsatları kazanabilirsiniz. Yetkinlik bazlı değerlendirme programları, bilinen klinik ve araştırma akademisyenleri ve BDT'de uzman konuk konuşmacılar tarafından verilir. Yüksek yaygınlıkta psikolojik bozukluklar, eşlik eden zihni sağlıkla alakalı bozukluklar, esneklik ve güçlü istikametlere dayanan müdahalelerin yanı sıra uygulamalı bir disiplinler arası öğrenme ortamında teorik ve pratik bilgiler verilir.
  Eğitim Kimler için Uygundur?
  BDT eğitimi kursları, yeni sağlık mezunları ve devam eden mesleksel gelişim ve şahsi gelişim için mesul ispata dayalı rehabilitasyonlar ve uygulama ilkeleri kullanarak kendini adamış kişiler için uygundur. Özel uygulamalarla ilgilenmeye veyahut BDT'de bilgi ve maharetlerini geliştirmeye meraklılar için uygun hazırlıklardır.
 Toplu olarak, bu kurslar, entegre bir kuram, muayenehane pratikler ve araştırma programı aracılığıyla, geliştirme, genişleme ve ileri düzeyde yeterlilikler sunar. Bilişsel Davranış Terapisi ampirik olarak onaylanmış en yaygın ve en çok uygulanan rehabilitasyonlardan biridir. Mevcut maharetlerinizi pekiştirin ve yenilerini geliştirin. Kabiliyetlerinizi ve maharetlerinizi en üst düzeye çıkarmak için ihtiyaç duyacağınız araçlar bu kurslarda sağlanır. Öğrenme yaklaşımı dinamik, yoğun ve tecrübi öğrenmeye dayanır.
  BDT Eğitiminin Kazandırdıkları
  BDT eğitimi, sınıf derslerini, küçük grup tartışmalarını, belirli BDT maharetlerinin videolarını ve sınıf içi rol oyunlarını birleştirir. Tecrübeli BDT terapistleri, BDT müdahalelerini ve hemen peşinden muayenehane tartışma ve suallerini gösterirler. Eğitimin odak noktası, klinik uygulamanıza hemen getirebileceğiniz öğrenme yetenekleridir. Sınıf içi öğrenmeye ek olarak, eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası haftalık ödevdir. Ödev, talebelere öğrendikleri kavramsal ve müdahale yeteneklerini olay örneklerine uyguladıkları yazılı alıştırmaların yanı sıra okumaları da içerir, öğretim personellerine ferdi geri bildirimde bulunmalarına yardımcı olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder