31 Ekim 2019 Perşembe

Diyetisyen


Kilo problemleri yaşayan ve buna bağlı olarak yaşam kalitesi sağlığıyla birlikte son derece düşük olan kişilere sunulan gebze diyetisyen hizmetleri kendi içerisinde farklı seçeneklere ayrılıyor. Temel olarak beslenme dinamiklerinin iyileştirilmesi, sağlıklı ve düzenli beslenme prensiplerine dayalı olan darıca diyetisyen seçenekleri her yaş grubunda, her cinsiyette ve meslek odaklı çalışmalarla ifa edilmektedir.
 Sporcu Beslenmesinde Diyetisyen Hizmetleri
  Bilindiği üzere sporcular yoğun antrenman yapmak zorunda olup beslenmelerine kati surette dikkat etmeleri gereken kişilerdir. Aynı zamanda tuzla diyetisyen kapsamında beslenme programları da sporculara özel olarak hazırlanmaktadır. Bir sporcu her daim fit kalmak ve fiziki becerilere dayalı spor müsabakalarında güçlü kalmak zorundadır. Bu nedenle bu mesleği ifa eden kişiler diyetisyen danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak branşlarında çok daha başarılı olabilirler.
  Sporcu Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken İki Nokta
  1- Kas artışı: Sporcuların branşların başarılı sonuçlar elde etmeleri için dikkat etmeleri gereken ilk nokta kas endekslerini ayarlamalarıdır. Bunun için doğru gıda takviyelerinin en doğru zamanlarda alınması için diyetisyenlik hizmetlerinden faydalanılabilir.
  2- Yağ yakımı: Kas artışı kadar yağ yakımı kadar son derece kritik bir öneme sahiptir. Hem hızlı hem de sağlıklı ve doğal bir şekilde kas artışını desteklemek için uzak durulması gereken yiyecekler ve mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar diyetisyenlerin sunduğu listelerde yer almaktadır. Haftalık ve aylık periyotlarda yapılan kontrollerle yağ ve kas ölçümleri de modern cihazlarla yapılmaktadır.
  Yaşlılıkta Beslenme ve Diyet Danışmanlığı
  Söz konusu tuzla diyetisyen hizmetleri ve danışmanları yaşlılıkta nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda da listeler hazırlamaktadır. Bu listeler genel değil kişiye özel olarak hazırlandığı için işe yarar sonuçlar elde etmek imkanlar dahilindedir. Yaşlı kişilerin mevcut hastalıkları ve genel kilo - boy endeksi baz alınarak diyet listeleri hastalara sunuluyor. Birçok yaşlı kişide beslenme sorunlarına bağlı kronik hastalıklar da gözlemlenmektedir. Bu hastalıkların tedavi edilmesi için mutlak surette bir diyetisyen ile çalışmak hastalıkların olumsuz etkilerini en aza indirgemek konusunda başarılı sonuçlar doğurmaktadır.
  Diyetisyen Hizmetleri Nelerdir?
  1- Diyet Koçluğu: Bir diğer adı online diyetisyen danışmanlığı olan diyet koçluğu her yaşta ve her cinsiyette kişilerin faydalanabileceği özel hizmetler arasında yer alıyor. Bu hizmetlerden faydalanmak için öncelikli olarak muayene olmak şarttır. Yapılan ölçümler ve kilo analizlerinden sonra çayırova diyetisyen seçeneklerini değerlendirmek için telefon ve online platformlardan faydalanılabilir.
  2- Çocuklarda ve Yetişkinlerde Obezite: Türkiye obezitenin hızla yayıldığı ülkelerin başında gelmektedir. Birçok kronik hastalık da obeziyete bağlı nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Obezite ile mücadele etmek için diyetisyen hizmetlerinden faydalanılabilir. Kişiye özel beslenme programları ve listeleri hazırlanarak hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Burada en önemli nokta vücudun kas endeksine zarar vermeden yağ kitlesini azaltmaktır.
  Diğer yandan izmit diyetisyen hizmetleri içerisinde menü planlama ve tıbbi beslenme seçenekleri de yer almaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder