15 Ekim 2019 Salı

ÇOCUK İÇİN GO ATÖLYELERİ


İstanbul Go Okulu olarak Mecidiyeköy ve Kadıköy Kızıltoprak merkezlerimizde açtığımız Go kursları ile çocukları Go ile tanıştırıyoruz. Atölyelere düzenli devam eden öğrencilerimizle ulusal ve uluslararası turnuvalara ve kamplara katılıyoruz.
Çocuklar için Go eğitimlerinde Go’nun temel kurallarını öğrendikten sonra oynadığımız oyunlarda ve yaptığımız çalışmalarda gelecek hamleleri zihnimizde canlandırabilme, bütüncül bir strateji geliştirebilme, esnek ve dengeli olmak temaları üzerinde duruyoruz.
Derslerimizde diğer akıl ve zeka oyunlarından da özellikle faydalanıyoruz. Go oyununa öncelikli zamanı ayırdıktan sonra yeni nesil eğitsel kutu oyunlarına ve Japon Satrancı (Shogi) ve Mangala gibi klasik oyunlarla da çocuklar pratik yapabiliyorlar. Bu oyunlar çocukların rahatlamasına yardımcı olurken, motor becerilerini ve görsel belleklerini daha yoğun kullanma şansına kavuşuyorlar. Akıl oyunları dersi Go dersinin devamında sürekli bir modül olarak uygulanmaktadır.
ETİK DEĞERLER
Taktiksel prensiplerin yanında rakibe saygı, sabır, tevazu gibi değerleri de öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. Dikkat ve sabır oyunla birlikte geliştirdiğimiz beceriler oluyor. Tüm bu çalışmalar takım olarak ve yeni arkadaşlıklar edinerek devam ediyor. Çocuklar için Go dersi saatleri ve detaylar için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder