25 Şubat 2020 Salı

Ahşap Merdiven İçin Ağaç Tercihi Nasıl Olmalıdır

Sunduğu doğallık ve insan sağlığını koruyucu etmen sayesinde günümüze büyük bir önem arz eden ve çok fazla talep gören ahşap merdiven çeşitleri, bir yerde evlerin süsü olarak da dikkat çekmektedir. Burada gerçekleştirilecek olan bir mekan için ahşap tarzı merdivenler adına karar verildikten sonra, ne tür bir ağaç cinsinin seçimi yapılacak buna dikkat edilmelidir. Hangisi daha fazla avantaj getirir ya da ne gibi özellikleri vardır bunlar öğrenilmelidir.
            Düşünülmesi gereken ilk durumlardan biri, evde çıplak ayakla mı dolaşılıyor yoksa ayakkabı ile mi dolaşma tercihi var buna göre karar alınmalıdır. Bu şekilde sert ya da yumuşak ağaç çeşitleri içerisinden bir seçim yapılarak ahşap merdiven modelleri gerçekleştirilebilir. Örneğin burada ayakkabıların zemini sert olduğundan dolayı buna karşılık sert ağaç cinsleri uzmanlar tarafından önerilir. Bu da çok daha uzun bir süre kullanım şansını yanında getirmektedir.
            Elbette burada önemli olan seçeneklerden biri de yüzeyi bakımından mekanın kapı ya da penceresi ile birlikte tüm farklı mobilyalara adına uyum sağlayacak renk ve modelde olmasıdır. Bu şekilde göz yormayan ve aynı zamanda daha estetik bir izlenim yakalama imkanı sunan bir fırsat elde edilebilir.
  Farklı Seçenekler Altında Ahşap Merdivenler İçin Ağaç Seçimleri
            Eğer evde çıplak ayak ile dolaşılıyor ise o zaman bu konuda 1. sınıf bir çam ağacı tercih edilmelidir. Burada ev içi ahşap merdiven seçenekleri için en yumuşak ağaç türü olarak ön plana çıkan çam cinsi, her ne kadar yumuşak olarak dikkat çekse de diğerleri kadar büyük bir dayanıklılık sergilemektedir. Elbette buna paralel olarak çiziklere karşı daha müsaittir. Ancak bir saç kurutma makinesi ile uygulama yaparak çizik problemlerinden kolayca kurtulma şansını değerlendirmek de mümkündür.
            Diğer taraftan yumuşak bir özelliği bulunan çam ağacı cinsi neme karşı da oldukça dayanıklıdır. Hatta kayın gibi güçlü bir mukavemet özelliği bulunan ağaç cinslerine göre neme karşı çok daha güçlü ve dayanıklılık sunar. Fakat iş yerleri ya da evde ayakkabı ile dolaşılıyor ise mutlaka daha sert yapısı bulunan ağaç cinslerinin kullanılması önerilmektedir.
  Ahşap Merdiven Konusunda Sert Ağaç Cinsleri
            Konuya sert ağaç cinslerinden bakıldığında ise daha fazla seçeneğin olduğunu söylemek mümkündür. Meşe ağacı, sapelli ve kayın ağacı, ıroko ya da merbau gibi farklı ağaç çeşitleri de yine günümüzde ön plana çıkmaktadır. Özellikle kayın ağacı hem dış cephe kaplamalarında hem de merdivenlerde çok fazla tercih edilmektedir. O yüzden istanbul ahşap merdiven çeşitleri kapsamında daha çok villa tarzı ya da dubleks ve tripleks evlerde terlik veya ayakkabıyla dolaşıldığından dolayı bu merdivenlere çok fazla talep vardır.
            Özellikle neme ve suya karşı daha dayanıklı olduğundan dolayı da uzun yıllar sorunsuz bir kullanım şansını sağlar. Kişisel istekler ve duruma göre uygun ahşap merdiven fiyatları kapsamında sert ya da yumuşak değişik özellikler altında kolayca seçim yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder