25 Şubat 2020 Salı

Ahşap Merdiven İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir


Ahşap Merdivenin Kullanım Alanları
Geçmişten günümüze kullanımı sürekli yaygınlaşan ahşap merdiven işlevsel olarak önemli bir yere sahiptir. Hem kolayca temizlenen bir yapıya sahip olması hem de bakımı için çok fazla çaba gerektirmemesi ahşap merdiveni herkes için çekici kılıyor. Ayrıca evin dekorasyonuna uygun tonlarda bir renk seçimi yapıldığında şık bir görüntü yaratılmasında da etkili bir rol oynayacaktır.
  Ahşap Merdiven Yapımında Hangi Malzemeler Kullanılır?
 Ahşap merdiven seçerken hangi malzeme kullanılarak yapıldığı alıcının kriterlerine bağlıdır. Öncelikle ahşap merdivenin nerede kullanılacağına karar verilmelidir. Örneğin; evin içerisinde kullanılacaksa çam ağacından yapılmış ahşap merdiven modelleri daha uygun olacaktır. Çünkü ev içinde çoğunlukla ayakkabı kullanılmadığından ahşap yüzey kolayca hasar görmez. Ancak ayakkabıların temas edeceği bir ortamda, mesela iş ortamında, kullanılacak olan ahşap merdiven için daha sert bir yapıya sahip olan ağaçlar kullanılmalıdır: meşe, kayın, ıroko ağaçları gibi. Tüm bu ağaçlar nemi geçirmediği için de sağlam bir yapıya sahiptir. Tüm kriterler alıcı tarafından belirlendikten sonra ahşap merdivenin yapım süreci kısa bir süre içinde sona erer.
  Ahşap Merdiven Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?
 Özellikle ev içi ahşap merdiven kullanılacaksa merdivenin boyutu kullanılacak bölgeye göre belirlenmelidir. Ayrıca istenilen renk seçimleri ve merdivenin nasıl bir tasarıma sahip olacağı alıcı tarafından belirlenip özel üretim yapılır. Ahşap merdiven yapımında kullanılacak ağacın seçimini de alıcıya bırakan İstanbul ahşap merdiven müşteriler için oldukça geniş bir yelpaze sunar. Bir başka dikkat edilmesi gereken unsur ise ahşabın kolay temizlenebilir bir özelliğe sahip olması ve buna bağlı olarak da neme karşı dayanıklı bir yapısı olmasıdır. Temizlik esnasında su kullanımı kaçınılmazdır. Bu yüzden ahşap zemine temas eden su, yüzeyi kolayca tahriş etmemelidir. Bu yüzden ahşap merdiven yapımında tercih edilebilecek ağaç meşe ağacı olabilir. Çünkü meşe ağacından yapılan merdiven daha dayanıklı bir yapıya sahiptir.
  Ahşap Merdiven Modelleri: Her alıcının zevkine hitap edecek tarzda ahşap merdiven modeli vardır. Ahşap yanaklı merdiven, cam korkuluklu merdiven, helezon merdiven, dar alan merdivenleri, metal yanaklı merdiven, omurgalı merdiven gibi birçok çeşit mevcuttur. Tüm bu modeller evin dekoruna ve genişliğine uygun biçimde üretilebilir.
  Hizmetler:    Alıcının zevk ve istediği kriterlere göre sıfırdan ahşap merdiven üretmek mümkündür. Ölçüler belirtilip, renk seçildikten sonra ahşap merdiven kısa sürede hazır hale getirilir. Bunun yanında uzun süre kullanılıp hasar gören eski ahşap merdivenler itina ile kısa süre içerisinde onarılır.
  Fiyatlar: En önemli konulardan biri ise: ahşap merdiven fiyatları. Kullanılan ağaç türüne ve kullanılacak malzemenin miktarına göre değişkenlik gösteren fiyatlar bir alıcının bütçesini zorlayacak kadar yüksek değildir. Öte yandan ev içi kullanıma uygun daha ince yapılı bir ahşap daha uygun fiyatlara sahip olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder